Affiliatemarketing

Wat is affiliatemarketing?

U heeft een doel met uw website. Het is logisch dat deze iets moet opleveren. Nieuwe relaties, bekendheid voor uw bedrijf of organisatie, informatie geven, meer verkoop, noem maar op. Maar zou het niet fijn zijn als u nog wat extra zou kunnen verdienen met uw website? Dat kan!

Met affiliatemarketing plaatst u advertenties, banners of tekstlinks van adverteerders op uw website. Een andere term hiervoor is performence marketing. Uiteraard is het handig als dit content-gerelateerde adverteerders zijn. Het heeft geen zin als een website met toeristische informatie over een vakantiebestemming banners plaatst van een bedrijf in kantoorartikelen. Een touroperator die reizen aanbiedt naar de betreffende bestemming is dan wel een goede adverteerder. U biedt uw eigen website bezoeker dan tevens extra handige informatie.

Stel dat de bezoeker van uw website via de banner doorklikt naar de website van de adverteerder en deze persoon koopt iets via die website dan ontvangt u daar commissie over. Dat is in het kort wat affiliatemarketing is.

Publishers en adverteerders

Bij affiliatemarketing is er altijd sprake van een publisher en een adverteerder. Plaatst u advertenties van adverteerders op uw website dan bent u publisher. Omgekeerd kan uiteraard ook. Heeft u een webshop en wilt u meer sales genereren? Dan kan affiliatemarketing ook voor u een uitkomst zijn. In dat geval meldt u zich aan als adverteerder.

Om dit hele proces goed te laten verlopen zijn er bedrijven die publishers en adverteerders bij elkaar brengen en de techniek achter dit proces verzorgen. Er zijn diverse partijen actief binnen deze sector, één van deze bedrijven is o.a. TradeTracker.

TradeTracker brengt publishers en adverteerders bij elkaar en zorgt ervoor dat al het verkeer dat via uw website naar adverteerders gaat geregistreerd wordt. Via affiliatemarketing is het dus mogelijk om extra inkomsten te genereren via uw website.

Disk Promotions heeft diverse websites waarbij we werken met affiliatemarketing. Door de ervaringen die we hier de afgelopen jaren mee hebben opgedaan kunnen wij u hierbij adviseren en/of begeiden.

Wilt u meer informatie over geld verdienen met uw website? Neem gerust contact met ons op.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op: info@disk.nl

...Door een goede analyse van de behoeftes en wensen van de klant weten ze een stukje maatwerk te leveren wat je naar mijn mening niet veel ziet. Alles in een open en gelijkwaardige sfeer. Erg prettig... Marcel van der Sluijs, Youngtimer Kopen NL

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op via mail.

Disk Promotions VOF

Parcivalring 337
5221 LH 's-Hertogenbosch
E: info@disk.nl

Volg ons op: